logo
selecteer taal   select english    select dutch
Kwaliteitsresearch voor Professionele Beleggers
ALGEMEEN

Sinds 1986 adviseert Financiële Diensten Amsterdam (FDA) professionele beleggers op basis van een combinatie van onafhankelijke aandelenresearch en macro-economische analyse.
  • Objectief: FDA is volledig onafhankelijk en vrij van potentiële belangenconflicten. Onze klanten betalen ons rechtstreeks voor ons advies en onze research. FDA is geen effectenbemiddelaar en verkrijgt derhalve geen inkomsten uit door cliënten uitgevoerde transacties.
  • Doelgericht en betrouwbaar: FDA streeft naar de hoogst mogelijke researchkwaliteit binnen een zorgvuldig geselecteerd universum van blue chip bedrijven.
  • Transparante methodologie: Beleggingsmogelijkheden worden weergegeven in een overzichtelijke risico-rendementsmatrix, die continu onze voorkeuren aangeeft binnen het research universum.
  • Verantwoordelijk: Corporate governance en maatschappelijk verantwoord beleggen zijn integrale onderdelen van een bedrijfsanalyse.
  • Betaalbaar: FDA’s vergoeding is gerelateerd aan de toegevoegde waarde die behaald wordt voor de klant.


PRODUCTEN

Onze klanten (pensioenfondsen, banken, 'family offices', goede-doelenfondsen en andere beleggers) hebben op verschillende manieren baat bij FDA’s expertise, afhankelijk van de omvang en karakteristieken van hun portefeuille:
  • toegang tot het on-line researchsysteem, FDA Consultancy, met daarin de dagelijkse analyses van het FDA team
  • portefeuille advies, inclusief persoonlijke assistentie, toegang tot FDA Consultancy en statistische data analyses en rapportages
  • maatwerk: oplossingen aangepast aan de behoeften van de klant


Voorbeeldrapporten
pdf documentsIntuitive Surgical Company Analysis (23 jan 2017)
pdf documentsTesla Inc Company Analysis (11 jul 2017)
pdf documentsVisa Company Analysis (9 jan 2018)
pdf documentsFDA Investment Trends (14 dec 2018)
PORTEFEUILLES

De toegevoegde waarde van onze research komt het best tot uiting in een gedisciplineerd beleggingsproces en een onderscheidend rendement, zoals de FDA Blue Chips Equity modelportefeuille laat zien.


Portefeuille rendement


rendement % 14-12-2018ult. jr.12mndavd.*avd.**
portefeuille6.04.9324.59.7
benchmark-1.2-1.9178.26.8
outperformance7.26.8146.32.9
benchmark: EUR-US Equity Composite TR (50/50)
omzet % ult. jr.12mnd avd.**
Turnover is the number of sell transactions divided by the average value of the portfolio. The average value is the average of the value at the start and at the end of the period.
12.312.2 12.9
aantal maanden outperformance %12mnd avd.**
outperformance / totaal 9 / 12 114 / 185
(*portefeuille aanvangsdatum 30-6-2003 / ** jaarbasis)

Voor het bereiken van optimale transparantie worden alle portefeuillewijzigingen gemotiveerd.

Recente portefeuillewijzigingen
28 novSchlumbergerverkocht[motivatie]

Schlumberger onderscheidt zich van concurrenten door de sterke technologische expertise en wereldwijde gediversifieerde aanwezigheid. De laatste kwartaalresultaten waren echter relatief zwak. De vraag naar de dienstverlening van de onderneming staat in Noord-Amerika onder druk door capaciteitsbeperkingen in de Permian Basin. In de toekomst zullen olieprijzen beïnvloed worden door de transitie naar hernieuwbare energiebronnen, die in toenemende mate kostenconcurrerend worden door technologische vooruitgang en toenemende schaalvoordelen. De zwakkere vooruitzichten zullen een effect hebben op de investeringen in de olie- en gasindustrie. Dit impliceert dat de operationele omgeving voor Schlumberger uitdagender zal worden. De aandelen van Schlumberger zijn verkocht uit de portefeuille.

28 novLowe's Companiesgekocht[motivatie]

In de afgelopen tien jaar heeft Lowe's minder sterke resultaten behaald dan zijn grotere concurrent Home Depot. Dit is te wijten aan de veel minder goed ontwikkelde efficiency van het concern, en de tragere strategische besluitvorming, waardoor het bedrijf niet even adequaat heeft geanticipeerd op veranderingen zoals de opkomst van e-commerce. Onder nieuw leiderschap vinden er bij Lowe's nu belangrijke veranderingen plaats met als doelstelling de productiviteit te verhogen. Onrendabele winkels zijn reeds gesloten. Er zal een nog grotere nadruk komen op vergroting van het marktaandeel in de snelgroeiende verkoop aan professionele afnemers. Ondanks het achterblijven bij Home Depot, heeft Lowe's een sterke concurrentiepositie in de VS, waardoor het goed in staat is te blijven profiteren van de snelle markgroei voor doe-het-zelf-winkelbedrijven. De aandelen van Lowe's zijn toegevoegd aan de portefeuille.

21 novApplied Materials Incgekocht[motivatie]

Applied Material's resultaten in de afgelopen jaren hebben aangetoond, dat het bedrijf sterk kan profiteren van de trend naar kleinere, snellere en energiezuinige halfgeleiders. Hoewel de omzetgroei in de eerste helft van 2019 naar verwachting zal vertragen, blijven de vooruitzichten over het algemeen gunstig. De vraag naar chips zal naar verwachting blijven groeien, gesteund door een sterke datagroei en een toenemend gebruik van nieuwe technologieën zoals kunstmatige intelligentie en Internet-of-Things. Applied Materials' leidende positie in systemen die gebruikt worden in de halfgeleiderindustrie en voor beeldschermproductie, maakt dat het bedrijf goed gepositioneerd is om te profiteren van de groeimogelijkheden. De aandelen zijn toegevoegd aan de portefeuille.

21 novApplebijgekocht[motivatie]

De sterke vraag naar de laatste iPhone modellen, die een hogere verkoopprijs hebben, onderstreept Apple's concurrentiepositie in de high-end smartphonemarkt. De meest toonaangevende producten zullen naar verwachting een stabiele of een gematigde volumegroei laten zien in de komende jaren, waarbij de groei van de resultaten vooral zal komen van Apple's diensten en applicaties op zijn platform. De grote kaspositie biedt een sterke basis voor nieuwe groeimogelijkheden. Het belang in Apple is verhoogd.

21 novIlluminabijgekocht[motivatie]

Illumina is de dominante marktleider in instrumenten en bijpassende verbruiksartikelen en diensten die de DNA-volgorde inzichtelijk maken. Het management heeft door sterke expertise en ervaring een sterk concurrentievoordeel gecreëerd om toenemende concurrentie te weerstaan. Genetische testen leveren een nauwkeurigere diagnose op wat kan leiden tot effectievere behandelingen. De sequentie-analyse markt zal naar verwachting de komende jaren blijven groeien met ongeveer 15 tot 20 procent per jaar door technologische vooruitgang en lagere kosten van sequentie analyse. Het gewicht van Illumina in de portefeuille is verhoogd.