logo
selecteer taal   select english    select dutch
Kwaliteitsresearch voor Professionele Beleggers
ALGEMEEN

Sinds 1986 adviseert Financiële Diensten Amsterdam (FDA) professionele beleggers op basis van een combinatie van onafhankelijke aandelenresearch en macro-economische analyse.
  • Objectief: FDA is volledig onafhankelijk en vrij van potentiële belangenconflicten. Onze klanten betalen ons rechtstreeks voor ons advies en onze research. FDA is geen effectenbemiddelaar en verkrijgt derhalve geen inkomsten uit door cliënten uitgevoerde transacties.
  • Doelgericht en betrouwbaar: FDA streeft naar de hoogst mogelijke researchkwaliteit binnen een zorgvuldig geselecteerd universum van blue chip bedrijven.
  • Transparante methodologie: Beleggingsmogelijkheden worden weergegeven in een overzichtelijke risico-rendementsmatrix, die continu onze voorkeuren aangeeft binnen het research universum.
  • Verantwoordelijk: Corporate governance en maatschappelijk verantwoord beleggen zijn integrale onderdelen van een bedrijfsanalyse.
  • Betaalbaar: FDA’s vergoeding is gerelateerd aan de toegevoegde waarde die behaald wordt voor de klant.


PRODUCTEN

Onze klanten (pensioenfondsen, banken, 'family offices', goede-doelenfondsen en andere beleggers) hebben op verschillende manieren baat bij FDA’s expertise, afhankelijk van de omvang en karakteristieken van hun portefeuille:
  • toegang tot het on-line researchsysteem, FDA Consultancy, met daarin de dagelijkse analyses van het FDA team
  • portefeuille advies, inclusief persoonlijke assistentie, toegang tot FDA Consultancy en statistische data analyses en rapportages
  • maatwerk: oplossingen aangepast aan de behoeften van de klant


Voorbeeldrapporten
pdf documentsIntuitive Surgical Company Analysis (23 jan 2017)
pdf documentsTesla Inc Company Analysis (11 jul 2017)
pdf documentsVisa Company Analysis (9 jan 2018)
pdf documentsFDA Investment Trends (17 jun 2019)
PORTEFEUILLES

De toegevoegde waarde van onze research komt het best tot uiting in een gedisciplineerd beleggingsproces en een onderscheidend rendement, zoals de FDA Blue Chips Equity modelportefeuille laat zien.


Portefeuille rendement


rendement % 21-6-2019ult. jr.12mndavd.*avd.**
portefeuille23.613.0406.410.6
benchmark17.68.9214.87.4
outperformance6.04.2191.63.2
benchmark: EUR-US Equity Composite TR (50/50)
omzet % ult. jr.12mnd avd.**
omzet***4.312.3 11.7
aantal maanden outperformance %12mnd avd.**
outperformance / totaal 8 / 12 120 / 191
* portefeuille aanvangsdatum 30-6-2003
** jaarbasis
*** Omzet is de waarde van de verkooptransacties gedeeld door de gemiddelde waarde van de portefeuille over een periode.

Voor het bereiken van optimale transparantie worden alle portefeuillewijzigingen gemotiveerd.

Recente portefeuillewijzigingen
12 junJPMorgan Chase & Cogereduceerd[motivatie]

JPMorgan heeft de complexe periode na de crisis goed doorlopen vanwege het gediversifieerde bedrijfsmodel, de sterke kapitaalpositie en een effectief risicobeheersysteem. Er zijn schikkingen getroffen voor de belangrijkste juridische zaken terwijl de bank marktaandeel heeft gewonnen in bijna al zijn activiteiten. Hoewel de bank profiteert van de huidige nadruk op het verminderen van de regelgevingsdruk in de VS onder president Trump, beïnvloedt het protectionistische beleid van de Amerikaanse regering mogelijk het bedrijfsklimaat in de VS negatief. Hierdoor kan ook het lagerenteklimaat langer voortduren, hetgeen per saldo negatief is voor de bank. De bank is nog altijd goed gepositioneerd om marktaandeel te winnen in de VS maar het belang in JPMorgan werd iets verlaagd ten gunste van meer aantrekkelijke beleggingsmogelijkheden.

12 junLVMHbijgekocht[motivatie]

LVMH heeft met de recente overname van luxemerk Christian Dior en de aankoop van Belmond, een uitbater van luxehotels en aanbieder van exclusieve reizen, zijn portefeuille verder versterkt. De transacties leveren LVMH nog meer schaalvoordeel op en bieden nieuwe mogelijkheden om de omzet bij bestaande klanten te vergroten. De enorme omvang van de merkenportefeuille van LVMH maakt het nog gemakkelijker voor het concern om te investeren in e-commerce en digitale marketing op een kostenefficiënte wijze. Daarmee blijft het luxegoederenconcern in een gunstige positie om te profiteren van de vraaggroei naar authentieke luxemerken, met name afkomstig uit opkomende veelbelovende markten zoals China en India. Het belang in portefeuille is verder verhoogd.

29 meiMicrosoft Corporationgereduceerd[motivatie]

Microsoft profiteert al tal van kwartalen van de succesvolle strategie onder CEO Satya Nadella, waarmee het bedrijf sneller en beter dan de meeste andere grote gevestigde softwarebedrijven, heeft geanticipeerd op technologische ontwikkelingen. Ofschoon de groeivooruitzichten gunstig zijn gebleven, is besloten een beperkt deel van de koerswinst te benutten voor andere beleggingsmogelijkheden.

29 meiAlphabetbijgekocht[motivatie]

Dankzij het massale consumentengebruik van zijn internetdiensten en breed aanbod van innovatieve en effectieve manieren voor bedrijven om te adverteren, is Google goed gepositioneerd om sterk te profiteren van de fors groeiende bestedingen aan online advertenties. Met zakelijke clouddiensten en mobiliteitsdiensten boren Google en moederbedrijf Alphabet nieuwe grote groeisegmenten aan. Het management zal de activiteiten naar verwachting succesvol aanpassen aan toenemende regelgeving en uitwassen daadkrachtig bestrijden. Het aandeel in de portefeuille is vergroot.

29 meiCisco Systems Incbijgekocht[motivatie]

De resultaten bij Cisco in de afgelopen kwartalen onderschrijven dat het bedrijf sterk profiteert van de gunstige tendensen in de markten voor IP netwerkapparatuur wereldwijd. Dankzij een goede productontwikkelingsstrategie is de voorsprong ten opzichte van concurrenten vergroot en profiteert Cisco van de belangrijke huidige trends en ontwikkelingen op technologiegebied. Dit geldt zowel voor de kernactiviteiten, als voor de additionele diensten die nu beter aansluiten op de kernactiviteiten dan enkele jaren terug, en hoge groei laten zien. Het belang in Cisco is verhoogd.